Cassannova din Carpati

18 mai 2007
Azi am facut un joculet la dirigentie (unde in general invatam despre dirijori si genti). Se facea ca o c?pri?? si o c?pi?? au scris pe bucatele de hartie numele tuturor prezentilor (sa scrie absentii ar fi durat considerabil mai mult). Si prin selectare fiecaruia ii corespundea un coleg, despre care abera- si ceilalti ghiceau de cine e vorba in poveste. Si cele doua scriitoare au uitat cum se scrie numele meu, noroc ca au fost doua runde de vorbit, ca altfel nu mi s-ar mai fi ridicat coada auzindu-mi descrierea. Voi remarca imaginea gresita pe care o are fiecare in ochiul celuilalt (daca si ochiul interior sufera de miopie, strabism sau alte chiorl?tenii, e dureros). Mai curand ar fi vorba ca nu prea ne-a interesat de viata celuilalt, atata vreme cat si-a impartit macul de pe covrig sau bucatica de oglinda cu noi. Asa ca, dupa patru ani de inhumare in acelasi loc?or, tot ce stim sigur despre colegul din fata e numele de familie (asta daca nu facem sapaturi pe la Maternitate si nu ne cataram prin arbori genealogici, caz in care s-ar putea demonstra ca nici de asta nu eram siguri).
De fapt, cand abia avem rabdare cu noi insine (e o chestie personalizata, daca nu va regasiti depasiti), cum sa mai retinem traumele celuilalt, insusirile lui, cand uneori e de ajuns sa iti amintesti ca traieste si te ia cu frisoane.
Referitor la titlu, ma simt datoare cu o explicatie. Un coleg care nu a experimentat inca prima pupatura a fost etichetat "cucereste fetele rapid". {Poate era vorba de echipa de fotbal, dar n-am sesizat nuanta.
 


Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X