Patience, patients!

5 iunie 2007
Nu imi place sa astept. Detest timpul pierdut in asteptarea unei asistente schioape, care cafeleste cu doctorita si se stafideste daca o rog sa imi dea o adeverinta . Azi am asteptat un astfel de caracter, folosind timpul petrecut in asteptare ca sa studiez oamenii. Mie nu imi plac oamenii foarte mult, prefer o lotiune de corp pentru ca miroase frumos intotdeauna, sau un dulap, pentru ca te asteapta sigur acasa. Dar ii mai studiez din cand in cand, si azi, in fotoliul cu captuseala jupuita din salonul de asteptare, a fost o ocazie buna sa analizez.
Am vazut ca si pe ceilalti oameni ii deranjeaza sa astepte. Un domn, de pilda, a intrat inaintea celorlalti, nerespectand randul. In astfel de situatii se trece peste regula "respecta-l pe cel in varsta" si "liniste in salon".
Un copil mititel (de fapt, copil mare n-am vazut pana acum..) isi cicalea mama cu un pliant . Si s-a apucat biata sa ii explice ca desenul ala e o celula. Si ce e celula, si la ce slujeste. Ma gandesc ca era mai simplu sa ii spuna ca e floare, copac, mancare, dar ar fi incalcat regula "sa nu minti".
O doamna inconjurata de batiste avea concurs de stranutat cu ftizicul de langa, m-am gandit ca suferinta ar putea sa duca la formarea unui cuplu, pana cand in joc a intervenit sotul doamnei, care s-a luat de asistenta incompetenta. 
Mi-am domolit nervii asteptarii cu pliante care promoveaza produse, al caror scop va sa zica ca nu le are. Daca eu vin la doctor sa imi prescrie un tratament, de ce imi arati reclame la tot soiul de pilule , doar tot ce zice el iau, asta daca nu ador pur si simplu magazinul naturist si colectez tot ce e prin preajma (cunosc un caz).
Am ajuns pana la urma la asistenta (pana la doctorita drumul e mai lung), i-am explicat necesitatea unei adeverinte "apt pt proba sportiva" (mare tampenie, doar daca as fi suferinda nu as da, n-am vazut ciung sa dea bacul la sport), ea mi-a explicat necesitatea ca eu sa ma duc in Policlinica sa primesc o astfel de hartiuta.
Acolo, alte babe, le-am deranjat de la ness, mi-au eliberat adeverinta si au salivat dupa niste bani pe care nu i-au primit, pentru ca nu m-am simtit in niciun fel. Daca nu mi-ar fi stat ochelarii stramb, mi-ar fi cerut probabil o suma pentru pasta de pix consumata, dar asa nu au indraznit.
Ca in cazurile in care esti injurat, adeverinta respectiva nu a fost buna, m-au trimis din nou la Caiafa de medic de familie. Aceasta calatorie sprancenata o voi organiza in zilele ce urmeaza, ultimele mele resurse de rabdare s-au diminuat azi, asteptand autobuzul.


Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X